Cursus De Oudere Stem

Soort:
Gezondheidszorg

Naam van de cursus:
De Oudere Stem (4.40)

Kosten:
€ 280.00 inclusief koffie/thee, lunch en cursusmaterialen

Aantal deelnemers:
10-18 deelnemers

Gemiddelde beoordeling door cursisten:

Rating cursus De Oudere Stem

Omschrijving

Opfrissen kennis betreffende anatomie, fysiologie (m.b.t. lichaamshouding, adem en stem). Kennisnemen van de kenmerken van de oudere stem en van het optreden van mogelijke comorbiditeit. Ook de effecten van medicatie op de stem worden daarbij besproken.

 

Vorm

1-Daagse studiedag. Theoretische onderbouwing en praktische oefeningen worden frequent afgewisseld.

 

Doelgroep

De studiedag is zowel geschikt voor logopedisten die werkzaam zijn in de vrije vestiging als voor logopedisten die werkzaam zijn binnen een klinische, multidisciplinaire setting.

 

Doel van de cursus

Doel van de cursus is naast het opfrissen van de kennis betreffende anatomie, fysiologie (m.b.t. lichaamshouding, adem en stem), kennisnemen van de kenmerken van de oudere stem en van het optreden van mogelijke comorbiditeit, zoals Parkinson, MS, stembandparese, gehoorproblematiek. Ook de effecten van medicatie op de stem worden daarbij besproken.

Theoretisch en praktisch komen onderzoek en het stellen van de diagnoses aan bod: wat gebruik je volgens de Richtlijn Stem en wat is praktisch gezien verder nodig om te kunnen komen tot de diagnose en informatie voor het opstellen van een behandelplan.

Theoretisch en praktisch passeren de verschillende behandelingsmogelijkheden de revue; waarbij ook de ondersteunende middelen zoals het gebruik van app's, het gebruik van lax vox, Dr.Vox enz vermeld worden. Inbreng van casuïstiek doet een en ander inzichtelijker maken. Praktische oefeningen en theorie zullen elkaar afwisselen.

 

Accreditatie

De cursus werd door StADAP voor logopedisten geaccrediteerd voor 9 punten.

Docenten

  • Adi Kessels-de Beer
    Werkzaam als vrijgevestigd logopedist, trainer, coach en als gastdocent verbonden aan de opleiding logopedie van Zuyd Hogeschool.

Downloads

Naam
Folder De Oudere Stem 2024

Cursusdata

Cursus
Cursusnummer
Inschrijven
De Oudere Stem
DOS-mei24
23-05-2024
Donderdag
9.00 - 17.00 uur
× Home Einders Educatie Educatie op maat Cursus agenda Video Korting Wist u dat...? Contact Cursussen Inschrijven Register