Cursus Communicatie in de praktijk

Soort:
Bedrijfsleven

Naam van de cursus:
Communicatie in de praktijk (0.00)

Kosten:
Nog niet bekend

Aantal deelnemers:
Nog niet bekend

Omschrijving

Binnen deze training ligt naast enige theoretische onderbouwing, vooral de nadruk op het praktisch oefenen en verkrijgen van vaardigheden.

Het theoretische deel bestaat uit het bespreken van verschillende communicatiemodellen, met als doel een onderbouwing en inzicht te geven in gespreksvoering in de ruimste zin van het woord. Er wordt uitleg gegeven aan intra- en interpersoonlijke communicatie, aan de invloed van de eigen persoon op de waarnemingen binnen het communiceren. Allergieën, valkuilen en uitdagingen (kernkwaliteiten), maar ook aannames komen aan bod. Hoe om te gaan met lastige mensen en conflicthantering kunnen desgewenst aan bod komen.

Het praktische deel bestaat uit het leren toepassen van verschillende gesprekstechnieken. Deze technieken kunnen geoefend worden met behulp van rollenspelen door de cursisten onderling, maar ook door cursisten samen met acteurs. Het gebruiken van en herkennen van non-verbale taal speelt een belangrijke rol. Begrippen als empathie en respect zijn als uitgangspunt genomen.

 

Docenten

  • Adi Kessels-de Beer
    Werkzaam als vrijgevestigd logopedist, trainer, coach en als gastdocent verbonden aan de opleiding logopedie van Zuyd Hogeschool.
  • Jan Peters
    Manueel therapeut, fysiotherapeut, psycholoog, trainer en coach.

Cursusdata

Dit is een incompany-training op aanvraag. De cursusdata zijn in overleg. Neem contact met ons op.

× Home Einders Educatie Educatie op maat Cursus agenda Video Korting Wist u dat...? Contact Cursussen Inschrijven Register