Cursus De Lastige Patiënt

Soort:
Gezondheidszorg

Naam van de cursus:
De Lastige Patiënt (0.00)

Kosten:
€ 0.00 inclusief koffie/thee, lunch en cursusmaterialen

Aantal deelnemers:
10-18 deelnemers

Omschrijving

De patiënt is meer geïnformeerd, wordt mondiger en stelt meer eisen. De logopedist ervaart meer werkdruk, meer administratieve druk en ervaart vaker weinig, zeker op financieel vlak, waardering in de beroepsuitoefening. Een en ander kan leiden tot spanningen en lastige situaties.

Tijdens deze studiedag komen de basisvoorwarden voor een goede communicatie als ook beïnvloedende factoren voor miscommunicatie en mogelijke interventies bij miscommunicaties aan de orde. Er zal informatie verstrekt worden inzake interculturele en subculturele verschillen die kunnen leiden tot misverstanden en miscommunicatie.

Tenslotte zullen verschillen tussen frustratie, agressie en intimidatie en veiligheid besproken worden.

Doel van deze cursusdag is het verkrijgen van inzichten in interacties tussen behandelaar en patiënt. Het bewust worden van de mogelijk eigen valkuilen en kennismaking met verschillende communicatiestijlen waardoor eventuele escalaties voorkomen en of opgelost kunnen worden.

Aan de hand van enkele casussen worden de deelnemers uitgedaagd actief te participeren in het verkrijgen van handvatten om "lastige situaties" zoveel mogelijk te voorkomen, de eigen emoties te reguleren en om te gaan met de lastige patiënt. 

Gebruik wordt gemaakt van video opnames en een powerpoint presentatie.

Docenten

  • Adi Kessels-de Beer
    Werkzaam als vrijgevestigd logopedist, trainer, coach en als gastdocent verbonden aan de opleiding logopedie van Zuyd Hogeschool.
  • Jan Peters
    Manueel therapeut, fysiotherapeut, psycholoog, trainer en coach.

Cursusdata

Er zijn geen cursusdata beschikbaar...

× Home Einders Educatie Educatie op maat Cursus agenda Video Links COVID-19 Korting Wist u dat...? Contact Cursussen Inschrijven Register