Cursus Effectieve communicatie door affectie

Soort:
Bedrijfsleven

Naam van de cursus:
Effectieve communicatie door affectie (0.00)

Kosten:
Nog niet bekend

Aantal deelnemers:
Nog niet bekend

Omschrijving

Binnen deze training worden theorie en praktijk veelvuldig afgewisseld.

Het theoretische deel bestaat uit onderbouwingen en uit het verstrekken van modellen die inzicht geven in de verscheidene psychologische processen die een rol spelen bij het voeren van verschillende soorten gesprekken die plaatsvinden binnen de menselijke communicatie. Begrippen als empathie en respect zijn de uitgangspunten binnen deze training. Waarbij uitgegaan wordt van het feit dat wanneer men communiceert met affectie dit de resultaten van de communicatie optimaliseert.

Het praktische deel, dat de meeste tijd van de training beslaat, bestaat uit het leren toepassen van verschillende gesprekstechnieken zoals parafraseren, reflecteren en confronteren. Deze technieken worden toegepast in het voeren van verschillende gespreksvormen zoals bijvoorbeeld functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken en slecht nieuwsgesprekken. Het gebruiken en herkennen van non-verbale taal zal hierin een plaats krijgen evenals elementen die invloed hebben op de wijze waarop wij waarnemen en deelnemen aan communicatie in de ruimste zin van het woord. In dit praktische deel zullen de deelnemers met elkaar en met acteurs gaan trainen.

Docenten

  • Adi Kessels-de Beer
    Werkzaam als vrijgevestigd logopedist, trainer, coach en als gastdocent verbonden aan de opleiding logopedie van Zuyd Hogeschool.
  • Jan Peters
    Manueel therapeut, fysiotherapeut, psycholoog, trainer en coach.

Cursusdata

Dit is een incompany-training op aanvraag. De cursusdata zijn in overleg. Neem contact met ons op.

× Home Einders Educatie Educatie op maat Cursus agenda Video Links Korting Wist u dat...? Contact Cursussen Inschrijven Register